Thursday, April 2, 2015

Review Fast & Furious 7 : Last Ride

Assalammualaikum semua...
Harap semuanya sihat2 ye..
Dira mcm ney jela tapi hari ney mcm sesak nafas pulak.
Tak tau la kenapa, ttbe je sakit dada.
Ok berbalik dekat title entry Dira hari ney.
Mcm semua tahu yg Furious 7 adalah filem terakhir sekuel lumba kereta ney.
Dengan Paul Walker pon filem terakhir dia berlakon.
Macam sebak pon ade jugak sbb hilang lagi 1 cerita best.
Da xde lagi filem yg ditunggu2 kt wayang.
Macam Dira ney kaki wayang, tapi cerita favorite jela.
Hehehehe!
Sanggup tengok walaupon besok tu keje, minat punye pasal.
Dira nk bagitau yg cerita Furious 7 ney adalah yang terbaik bagi penutup sekuel ney!!
Memang thooorrrrbaikkkkk!! Thumbs up!!
Dira tengok wayang malam tadi pukul 9.20 mlm & habis pkul 11.45 mlm.
Dira beli popcorn & hot minis tu untuk Dira la, suami makan roti hotdog.
So, sepanjang cerita tu Dira punya excited tgk smpi hot minis yg Dira beli tu lupa nk makan.
Penangan cerita tu pulak, gilooooo!!
Suami bising,

"Kenapa xbagi abg time tgk wayang tadi?"

"Ayg lupe la sebab excited tengok cerita FF7 tadi"

Huhuhu, tengok betapa excitednye sbb Dira memang layan sekuel ney dari mula lgi.
Dira suka dengan lumba2 kereta ney.
Tapi yg halal ye, yg haram SORRY TO SAY.
Hall pulak penuh sampai ke bawah.
Yg bawah2 tu xtau la tengok camne screen besar tu.
Tapi yg agak menyentuh hati Dira tu scene yg last.
Dia flash back pasal Brian O'Conner@Paul Walker dari mula dia start berlakon cite tu sampailah last movie ney FF7.
Berair gak la mata sbb dorg da mcm family kan.
Yg lagi sedih bile adik dia sendiri(Cody Walker) gantikan watak abg dia tu.
Klau Dira mesti da meraung da tu, huhuhuh!
Hati tisu kan...
Oklah, Dira suggest korg pegi tengok movie ney sebab memang highly recommended!!!
Untuk menaikkan nafsu korg nk tgk, Dira bagi tengok la poster2 FF7 ney.
Heheheeh! Enjoy your movie!

 





Thanx for read --> Like and Comment ya :)

No comments: