Thursday, March 19, 2015

Menunggu Tetapi Hampa

Assalammualaikum..
Harap semuanya sihat2 je ye.
Hari ney last Dira keje sebab besok cuti, hehe!
Boleh la rehat cket kt umah, penat la nk tgk muke budak2 tiap hari kt matrik ney.
Oh, lupe plak nk gtau yg Dira da dapat keje kerajaan da.
Start bulan 11 tahun 2014 Dira dapat tawaran kerajaan.
Sape xnk keje kerajaan kan?
Mang mengharapkan keje kerajaan sebenarnya sebab terjamin.
Walaupon jawatan yg ditawarkan xsetaraf dengan kelulusan Dira,
tapi Dira terima jugak sbb skrg ney susah nk cari keje kottttttt.
So, xley nk memilih sgt la kan.

Sebenarnya Dira nk cerita benda lain ney.
Pasal harapan Dira untuk berbadan dua.
Cite dia camni.............................


Last Dira period, awal bulan 1 tahun 2015.
So sebelum ney period mesti datang punye la, xpenah xdtg.
Jadi masuk bulan 2 ney, 
Dira buat biase jela sampailah tarikh yg sepatutnya dtg period tu.
Tunggu2 xdtg jugak.
Ok, cool lagi la kan.
Buat2 relax konon2nya, tunggu la lagi 2 minggu.
Ponnnnnn xdtg2 jugak, da pelik da.
Knpe plak xdtg2 ney kan.
Cerita la dgn suami yg period da xdtg 3 minggu, dia mcm excited jugak.
Lepas tu Dira nk beli pregnancy test tu, tapi suami xbagi.
Dia kate biarkan dulu, buat xtau je.
Tapi Dira degil, beli jugak.... suami xtau pon, hehehe!
Fizikal & mental Dira da bersedia untuk menjadi seorang ibu.
Knpe Dira ckp camtu? Sbbnya Dira loya, muntah, pening nk pitam.
Tanda2 org mengandung la katekan.
Tu yg Dira mcm nk gembira pon ade gak time tu.
Dira cek pakai pregnancy test tapi result dia HAMPA!
Dira google la psal result test negatif tapi masih pregnant,
konon2 nk sejukkan hati ney la.
Ok Dira pikir positif la, mngkin ade rezeki & peluang lagi kot.
Tapi................................................


Akhirnya Dira datang bulan pada bulan 3 ney, lewat 1 bulan period Dira.
Hurmmmmm, harapan nk menjadi seorang ibu tu kecundang.
Dira nak sangat anak sebab da 9 bulan berkahwin tapi belum ade rezeki lagi.
Sedih tu memang la sedih sbb tgk anak kawan2 da besar da.
Tapi Allah suke orang yg sabar kan?
Jadi Dira kenalah sabar.
Suami pon sentiasa bagi semangat positif pasal zuriat.
Usaha tangga kejayaan.
Doktor pon cakap kena usaha lebih sikit, heheh!

Dira cadang nak pergi berurut tapi xtau kt mane.
Sape2 tau x nk berurut perempuan ney kat mane.
Mungkin inisiatif yg Dira amek ney berhasil?
Doakanlah ye. Amin.....................

Allah kurniakan Dia untuk Aku

Thanx for read --> Like and Comment ya :)

2 comments:

cik fadh said...

Nad, sabar ye..in syaAllah tiba masa yg tepat allah s.w.t pasti anugerahkan nikmat zuriat pada nad dan husband..nad da duduk pilah kan skrg, kalo nak tukang urut fadh mmg ade kenal sorg mama jun ni..duduk dkt taman ampang tggi tu je..fadh sblom kawen ritu mmg berurut dgn die..pape t contact fadh ea..

Nadira Awg said...

boleh jugak fadh, memang tgk cari org yg boleh mengurut. Tq fadh.. :)